När vi pratar om gambling spel inne I science fiction universumet måste vi nämna Sabacc. Detta spel hjälpte Han Solo att vinna Millennium Falcon för både Lando Calrissian och Han Solo.

Inte många vet hur man spelar det, men om du skulle vilja veta mer om Sabacc är du på rätt plats.

Vad ingår i en Sabacc kortlek

Sabacc kortleken består av 76 kort uppdelade i fem serier.

Det finns fyra serier med värde mellan 1 och 15, totalt 60 kort. Färgerna på serierna är blå, grön, gul samt röd. Dessutom hittar vi 16 negativa och neutrala kort från 0 till 17.

Inlägg 4 Tips för att spela Star Wars eget spel Sabacc Hur man vinner i Sabacc - 4 Tips för att spela Star Wars eget spel Sabacc

Hur man vinner i Sabacc?

Sabacc är en mix av poker, blackjack och slotts i vilket huvudmålet är att spela för att tjäna kejserliga krediter. Du vill komma så nära 23 eller -23 som möjligt eftersom de är de starkare händerna, även kända som ”pure Sabacc”

Dock kan denna handen enbart slås av ”Idiots array,”, vilken består av en 2:a, en 3:a och ett kort med en 0:a.

De två potterna

Det finns två olika potter i Sabacc spelet, kallat för huvudpotten och Sabacc potten. Huvudpotten är där allt satsande utförs i spelet och vinns vid slutet av varje hand medans Sabacc potten kan enbart vinnas med en perfekt Sabacc hand.

Sabacc potten kommer fortsätta att öka under kvällen fram till någon drar en perfekt Sabacc.

Inlägg 4 Tips för att spela Star Wars eget spel Sabacc Bestraffningar - 4 Tips för att spela Star Wars eget spel Sabacc

Bestraffningar

Om du fångas med en hand över 23 eller under -23 som exempelvis 24-25 måste du betala ett straff på 10% från huvudpotten till Sabacc potten. Om det blir lika bör du känna till att positiva tal slår negativa tal.

Detta spel kan vara ganska oförutsägbart efter det har 3 basrundor: satsningsrundor, bytesrundan och tärnings-rundan. Om du letar efter ett alternativ till en pokerkväll med en tvist bör du spana in Sabacc.

Leave a Reply