Science fiction har erbjudit en unik möjlighet för många designers och regissörer att skapa en vision för hur framtiden skulle kunna se ut, inklusive folks garderober. Dessa alternativa verkligheter kan skilja sig avsevärt från varandra som exempelis Blade Runnes förstörda verklighet och Things to Comes överskådliga utseende.

I denna artikel kan vi se garderob design för de mest ikoniska filmer i sci-fi industrin.

High Treason: Bisarra Designer

High Treason hade den främsta visuella påverkan vid tiden för dess ankomst. Filmen skapades 1920 medan skaparna förställde sig hur framtiden skulle vara 1950. Det handlar om en nation som är på randen till krig och hur World League of Peace försöker stoppa det.

Inlägg Topp 3 Män och Kvinnors Tillbehör Enligt Sci Fi och Fantasy Filmer High TreasonBisarra Designer - Topp 3 Män och Kvinnors Tillbehör Enligt Sci-Fi och Fantasy Filmer

Materialen som valdes för modets representation var syntetiska och ljusa, men designen för garderoberna var fulla av rörelse och våghalsiga linjer.

Metropolis: Metalldräkter

Den här filmen representerar en dystopisk värld det samhällsklasserna är separerade. De rikare personerna i detta universum hade alla fördelarna och kunde njuta av städer, medans arbetsklassen var där enbart för att fylla behovet för de rika och mäktiga.

Inlägg Topp 3 Män och Kvinnors Tillbehör Enligt Sci Fi och Fantasy Filmer MetropolisMetalldräkter - Topp 3 Män och Kvinnors Tillbehör Enligt Sci-Fi och Fantasy Filmer

Denna film var en revolution för hela genren då den introducerade implementeringen av helkropps, robot dräkter som den fejkade roboten Maria.

Blade Runner: 1980s Cyberpunk

Blade Runner introducerade ett futuristiskt samhälle som fortfarande behållt många många element från dåtiden. Atmosfären i den här filmen är bekant för många tittare även om många ”klassiska” element är överdrivna för att uppnå en extravagant look.

Garderoben har tydlig inspiration från 80-talet men med element från cyberpunk, så du kan se långa rockar som används tillsammans med sneakers och hundhalsband.

Trender som används i de första science fiction filmerna fortsätter att influera modevärlden idag. Många av besluten som gjordes vid föreställande av estetiken i framtiden kommer fortsätta att användas.

Leave a Reply