Warcross är en bok som är skriven av science fiction författaren Marie Lu som visar hur mycket ett tv-spel kan influera folks liv. Hennes approach till denna verklighet i nära framtid kommer att få dig att överväga dina spelvanor och sättet du ser på dina dagliga online interaktioner.

Warcross Verklighet

Historien utspelar sig I Tokyo där ett multi-spelar online rollspel (MMORPG) har revolutionerat online spelmarknaden över hela världen.

Dock flera problem på plattformen gör det möjligt för folk att fuska. Det finns en hacker vid namn Emika Chen som har infiltrerat sidan och upptäcktes av skaparen.

Istället för att sparka ut Emika erbjuder spelskaparen henne en position I företaget för att vara en spion och upptäcka andra hackare.

Spelande på bekostnad av andra

I spelet är fuskare kända för att spela på vem som kommer bli nästa hackare att upptäckas och sparkas ut ur spelet, medans Tanaka spelar med spelarnas liv och manipulerar dem genom spelet.

Emika Chen’s Moralaliska Vägval

Emika Chen är exceptionell på att göra det hon är betald för men att vara inne i systemet gör det möjligt för henne att se hela bilden av Hideo Tanakas plan att kontrollera folks beteende att slås mot brott. Hon finner sig själv i ett moraliskt dilemma där hon måste bestämma sig om hon vill spela med folks liv eller vara en god person.

Detta är en spännande bok som visar upp den djupa effekten som online spelande kan ha på folks liv och hur spelindustrin kunde göra mer än att bara leverera en njutbar upplevelse. Denna bok får oss att tänka utanför boxen och vara mer medvetna om våra online interaktioner.

Leave a Reply