När vi träder in i universumet och parallella verkligheter som är skapade av science fiction genren kan vi hitta många estetiska element som ger liv till de här världarna. Smycken är ett kulturellt uttryck då det visar upp hur folk klär sig vid olika situationer. Om du vill se fashion statements från sci-fi universumet, stanna kvar.

Inlägg 4 Sci Fi Tema Smycken Som Används StarTrek - 4 Sci-Fi-Tema Smycken Som Används I Filmer För Att Förgylla Din Garderob

Star Trek: Bajoran Örhänge

Star Trek fans är vana vid att se olika smycken på karaktärerna eftersom seriens skapare utvecklat ett komplext universum. I Star Trek visar smycken social status, hierarki eller till och med religös tillhörighet.

Bajoran folket använde ett karakteristisk triangelformat örhänge på höger öra som en symbol för deras tro och familje-emblem.

Inlägg 4 Sci Fi Tema Smycken Som Används Futurama - 4 Sci-Fi-Tema Smycken Som Används I Filmer För Att Förgylla Din Garderob

Futurama: Leela’s Armband

Futurama är animeras serie som inte karakteriseras av användning av smycken och hängen, men vi kan observera att karaktären Leela alltid bär ett armband.

Detta armband, bortsett från att det är en dekorativ detalj, används även som ett multiverktyg och vi kan referera den till dagens smartwatch. I den här produkten kan vi se framtiden för smartphones i de slogs ihop med smycken.

Inlägg 4 Sci Fi Tema Smycken Som Används Garderob - 4 Sci-Fi-Tema Smycken Som Används I Filmer För Att Förgylla Din Garderob

Padme Amidala’s Garderob

Star Wars universumet representerar estetik för olika raser som interagerar i omfattande grad, och en av de mest representativa karaktärerna är Padme Amidala. Padme är del av den kungliga familjen och det är därför vi oftast ser henne i extravaganta kläder för att representera politisk status.

Padme är inte alltid uppklädd i sina kulturella kostymer. Därför kan vi också se henne i enkla smycken så som armband, håruppsättningar, örhängen med mera.

Inlägg 4 Sci Fi Tema Smycken Som Används thehungergames - 4 Sci-Fi-Tema Smycken Som Används I Filmer För Att Förgylla Din Garderob

The Hunger Games

När vi tänker på hunger games kommer de två motsatta verkligheterna som representerar den här sagan främst i våra tankar. Å ena sidan har vi the commutes som är torftiga bybor och deras klädkod är enkel med få utsmyckningar.

På andra sidan har vi Capitol folket, som lever överösta i mode och extravaganta kläder.

I science-fiction berättelse kan vi hitta något för alla på grund av de kulturella uttrycken för karaktärerna som kan vara från väldigt enkla och funktionella till extremt dekorativa.

Precis som Leelas armband är vacker och funktionellt på samma gång, är de smycken som Padme använder i Star Wars så vackra att du kommer uppskata skönheten i varje del.

Leave a Reply